VEMS BOLLPLANK – Februari 2016

Välkomna till Bollplank!

Söndag 2016-02-07 kl.18:00 – ca 21:00 på EMS, Söder Mälarstrand 61. VEMS-information från 17.30. Med förfriskningar och tilltugg.

Denna gång ber jag er fästa uppmärksamhet på…

  1. Ordföranden har ordet… samtal om
    • VEMS på Stockholms kulturnatt 23/4
    • VEMS sommarkonsert
    • Kommande bollplanksaktiviteter – välkomna med förslag!
  2. Piak berättar om Laura Spiegel, en banbrytande pionjär inom elektroakustisk komposition. Piak visar en unik film med hennes musik och intervjuer, och presenterar även en del korta utvalda stycken.
  3. Dessutom… välkomnar vi Ann Rosén som presenterar sitt projekt Stora Barriärorkestern. Ann Rosén som har en bakgrund som instrumentinnovatör presenterar även sin skapelse KNÄMUDD – En performativ installationsmodul.
  4. Vi avslutar kvällen med att diskutera VEMS medverkan i Stockholms kulturnatt.

Om Ann Rosén:
Ann Rosén är ursprungligen utbildad som skulptör på Konstfack, och har varit verksam som ljudkonstnär och tonsättare sedan 90 talet. På senare år har hon fått stor uppmärksamhet för projektet Syntjuntan som 2013 fick Manifestpriset för bästa experimentella skiva. I sin ljudkonst arbetar hon med att bredda förrådet av klanger genom textila sensorer där musikerna, genom rörelser som sträcker och släpper spänningen i materialet, styr datorgenererade ljudfiler och processer.

Stora Barriärorkestern och verket Resilience, ingår som en del av Ann Roséns projekt Stora Barriärorkestern som vill utmana våra inre och yttre barriärer, de vi bär inom oss och de vi möter i relationen till omvärlden, fördjupa samarbetet med musikerna och komponera och utveckla nya instrument, speltekniker, musik och konst.

Välkomna!

Frågor och förslag kan mailas till: bollplank (at) vems.nu


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: