VEMS BOLLPLANK – Oktober 2016

Välkomna till Bollplank!

Söndag 2016-10-02 kl.18:00 – ca 21:00 på EMS, Söder Mälarstrand 61. VEMS-information från 17.30. Med förfriskningar och tilltugg.

Denna gång ber jag er fästa uppmärksamhet på…

 1. Ordföranden har ordet… samtal om…
  • VEMS workshop för medlemmar söndagen 9 oktober kl 18-21!
   Nyfiken på Raspberry Pi? Fredrik Olofsson kommer att hålla en workshop i konferensrummet på EMS.
  • VEMS vinteraktiviteter. Bl.a. tematävling angående VEMS julkonsert den 17:e december.
  • Kort allmän information om AndyWarholVelvetundergound-satsningen i november.
  • Kommande bollplanksaktiviteter – välkomna med förslag!
 2. Kvällens tonsättarporträtt: Maxwell August Croy, gästtonsättare på EMS, berättar och presenterar sin konstnärliga gärning.
 3. Bollplanket kommer under hösten att sjösätta ett program med föreläsningar av akustiker, högtalarkonstruktörer och audio-perceptionsforskare. Programmet går under namnet: The World’s Worst Loudspeaker. Vi söker förfinad kunskap om vad i vår perception som avgör om vi uppfattar reproducerat på skalan från ljud som njutbart ner till helt outhärdligt, och också subtila smaksaksdifferenser mellan enskilda lyssnare. Kunskapen vi söker kan användas av instrumentbyggare som söker såväl färgat specialkaraktärdesignat oljud som välljudande ”neutrala” ljudreproducerare.
 4. Ett program med föreläsningar om pluggar för högtalar-setup-oberoende editering av ljud i klangdomskompositioner. Ett antal pluggar att användas i första hand i Reaper-ljudediterings-miljö, är under utveckling. VEMS redovisar utvecklingsläget och ber medlemmarna om hjälp med pilottestning och bidrag på programmerings-sidan.

Om Maxwell August Croy:
Maxwell August Croy is a multi-instrumentalist whose work fluctuates liberally between melody, classicism and experimentation, all while attempting to harmoniously represent all three. A student of the piano, guitar and Japanese koto, Croy has worked to expand the instrument’s heretofore constrained vocabulary to settings outside traditional Eastern musics. He has released a number of full-length albums as a member of experimental ambient duo En with James Devane and has collaborated with musicians Tujiko Noriko, Sean McCann, Mary Lattimore, Jared Blum and Jefre Cantu-Ledesma, with whom he also co-runs the Root Strata label.

Välkomna!

Frågor och förslag kan mailas till: bollplank (at) vems.nu


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: