VEMS BOLLPLANK – December 2020

Välkomna till Bollplank!

Söndag 2020-12-06 kl. 18:00 – ca 21:00 på webben över Jitsi Meet. Webbmötet öppet från 17.30.

Vad ni än gör… Knalla inte ner till EMS på söndag. Musikverket håller EMS-studiorna stängda ett tag till framöver. Bollplanket kommer att hållas webinellt. Du behöver bara en webbläsare för att kunna delta. Kontakta VEMS för anslutningsuppgifter, t.ex. genom kommentarsfältet nedan, eller se mailutskick som gjordes till medlemmarna tidigare i veckan.

Denna gång ber jag er fästa uppmärksamhet på…

  1. VEMS-forum:
    • Planering av julkonserten lördag 18/12.
    • Mycke info om det webinella blir det.
  2. Månadens presentation:
    Eva Sjuve presenterar ett urval av arbeten från 1990-talet och framåt, och då främst arbeten som relaterar till interaktivt ljud, som installationer, publikt deltagande och performance, såsom Astro Turf, Fake Radio, 13 Volts (Kinesis), och Metopia.
  3. Månadens diskussion:
    VEMS verksamhet och position i Stockholms kulturliv och samröre med angränsande kulturaktörer under coronatider.

Efter att våra fantastiska gemensamma fysiska studiofaciliteter på EMS i Stockholm genomlider sin andra våg under året av näst intill total igenbomning, växer behovet av sammanhållande samkväm under tiden till EMS öppnar igen. Detta för att EMS-användare med vänkrets har funnit gemensam intressemötesplats i VEMS bollplank.

De webinella bollplanken går till så att: Man får en länk. Man klickar på den. Man deltar. Och då i helt egenadministrerade Jitsi-möten. Jitsi Meet liknar z… men är enklare. Man klickar på länken och man är med… utan koder och sånt. Mötena övergår förhoppningsvis gradvis till riktiga fysiska möten under våren, parallellt med webbsändningar.

Välkomna!

Om Eva Sjuve:
Eva Sjuve är en svensk ljud- och mediakonstnär som har varit internationellt verksam sedan mitten av 80-talet och presenterat verk på bland andra, Moderna Museet, Kiasma, National Museum of Fine Arts, Havana, Museum of Contemporary Arts, Chicago och Performa Biennalen i New York. Eva har arbetat interdisciplinärt med improvisation, video, interaktiv ljudperformance, samt utveckling av interaktiv teknik.

Hon arbetar för närvarande med sonifiering av luftförorening i projektet Metopia för att undersöka former av musikkomposition av realtidsdata. Hon började med att studera piano från 5 års ålder och gav konserter med musik av Liszt och Brahms på anmodan av hennes lärare Guido Vecchi vid 10-års ålder. Hon har studerat elektronisk musikkomposition vid Centre de Creation Musicale Iannis Xenakis i Paris, ljuddesign vid IRCAM och interaktivt performance med Eric Signer vid Interactive Telecommunications Program vid New York University.


Lämna en kommentar