VEMS BOLLPLANK – Maj 2013

Inbjudan till alla VEMS-medlemmar:

Välkomna till Bollplank!

Nu på söndag 2013-05-05 kl.17:00 – ca 21:00 på EMS
Söder Mälarstrand 61
(obs alltid samma tid, första söndagen varje månad).

Självkostnadsförfriskningar till tugget.

Denna gång ber jag er fästa uppmärksamhet på…

Lise-Lotte Norelius som berättar vad som hänt och händer med Syntjuntan-rörelsen, historiskt och i framtiden. Många är nyfikna på vad som dras igång kring gruppens omtalade workshop-verksamhet i Sverige och internationellt.

PIAK har under våren annonserat sitt Eurorack projekt. En metamorfos från rent Moog-baserat modularbygge till avancerat Moog-Euro. Denna gång får vi en presentation av Piaks grundläggande idéer, arbetets framåtskridande och praktiska implementering. Dessutom får vi uppleva Eurodelens ljud – genererade live.

Danel Älgå och gruppen kring honom undersöker med hjälp av dedikerade klangkällor utrustningen i våra studior (främst i ettan). Vårt berömda plåtreverb och DBX-kompressorn. Vår lyssnar-test-jury bedömmer och ger kommentarer.

Dessutom månadens specialmusik… mångkanalsspelning ur EMS arkiv.

Agenda

  1. VEMS ordförande har ordet. Kort-info om VEMS-föreningen och vår hemsida. VEMS IT-struktur. Et.c. VEMS kommande Sommarkonsert 2013 – anmäl dig nu!, Norbergfestivalen.
  2. Lise-Lotte Norelius berättar vad som hänt och händer med Syntjuntan-rörelsen, historiskt och i framtiden. Många är nyfikna på vad som dras igång kring gruppens omtalade workshop-verksamhet i Sverige och internationellt.
  3. Månadens specialmusik… mångkanalsspelning ur EMS arkiv.
  4. PIAK har under våren annonserat sitt Eurorack projekt. En metamorfos från rent Moog-baserat modularbygge till avancerat Moog-Euro. Denna gång får vi en presentation av Piaks grundläggande idéer, arbetets framåtskridande och praktiska implementering. Dessutom får vi uppleva Eurodelens ljud – genererade live.
  5. Danel Älgå och gruppen kring honom undersöker med hjälp av dedikerade klangkällor utrustningen i våra studior (främst i ettan). Vårt berömda plåtreverb och DBX-kompressorn. Vår lyssnar-test-jury bedömmer och ger kommentarer.

Föreslå aktiviteter till
bollplank (at) vems.nu

Ewert Ekros


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: