VEMS BOLLPLANK – September 2013

Välkomna till Bollplank!

Söndag 2013-09-01 kl.17:00 – ca 21:00 på EMS, Söder Mälarstrand 61.
Med förfriskningar och tilltugg.

Denna gång ber jag er fästa uppmärksamhet på…

Ljudinspelningar från sommarturnén. Vi kartlägger vilka inspelningar som finns bland deltagarna i somras. Inspelningar efterlyses.

Daniel Wiklund som tilldrog sig stor uppmärksamhet under Norberg- och Sjönevadsfestivalerna i somras med sin video/EAM-installation Hypnorama. Daniel Wiklund, från Konsthögskolan, jobbar i sitt skapande med totalupplevelser, då videoinstallation paras med EAM. Daniel använder också rummet, där han avskärmar yttervärlden och utestänger alla utifrånintryck. Daniel sätter oss denna kväll i ett hypnotiskt tillstånd ånyo. Sedan berättas historien om idéerna bakom verkets tillkomst och om vägen in till dessa festivalspelningar.

Josefin Lindebrink, akustiker, ger en överblick i ämnena rums- och psykoakustik. Hon har rumsakustik/design, virtuella akustiska miljöer (auralisationer) och psykoakustik som specialitet. Med sin bakgrund som ljudtekniker har hon en bred kunskapsbas att utgå från när hon på konsultföretaget Tyréns i Stockholm utbildar bl.a. arkitekter och akustiker i ämnen som rumsakustik och ljudperception. Binaurala fältinspelningar från storstadsmiljöer samt auralisationsdesign från realtidsljudkällor är också ämnen som kan komma upp.

Välkomna!

Frågor och förslag kan mailas till: bollplank (at) vems.nu


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: