VEMS BOLLPLANK SPECIAL – September 2013

Välkomna till Bollplank Special!

Torsdag 2013-09-12 kl.18 på EMS, Söder Mälarstrand 61.
Med förfriskningar och tilltugg.

En unik chans att stifta bekantskap med EMS gästtonsättare Gregory Büttner och hans skapande. Han ger i sitt föredrag en bild av sin kreativa gärning och sina bakomliggande drivkrafter.

I hans klangperformance används högtalarna som instrument, som genom en impuls från en lågfrekvent sinuston svänger med vibrationer under det hörbara frekvensområdet. Den hörbara klangen alstras rent akustiskt med hjälp av vardagsföremål som yoghurtburkar, träpinnar eller glaskulor som placeras på högtalarmembran och genom ljudvågorna skapar de en egen koreografi av klanger och rörelser. Dessutom uppstår fler akustiska processer framkallade av gnisslande fläktar och vibrerande kakburkar, blandade med förinspelade ljud som filtreras akustiskt genom rör och plåtburkar.

Gregory Büttner bor och arbetar som musiker och konstnär i Hamburg. Sedan 2000 är hans fokus ljudkonst och elektroakustisk komposition. Han har spelat på en mängd festivaler och i konsertserier i Europa och Kina, har komponerat musik för dans, performance, radio, film och ljudinstallationer. 2004 grundade han skivbolaget 1000füssler som ger ut experimentell musik i små upplagor.

Han spelar med jämna mellanrum i en duo tillsammans med Birgit Ulher, och i Stark Bewölkt Quartett med Michael Maierhof, Heiner Metzger, Birgit Ulher. Dessutom samarbetar han med musikerna Rhodri Davies, Ofer Bymel, Stefan Funck, konstnärena Anja Winterhalter, Stefanie Becker, Magdalena Sadziak m.fl. Hans musik har getts ut på skivbolag som 1000füssler, Firework Edition Records, Anthropometrics / Aufabwegen, Obs*, Grünrekorder, Compost and Height.

Välkomna!

Frågor och förslag kan mailas till: bollplank (at) vems.nu


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: