VEMS BOLLPLANK – Oktober 2013

Välkomna till Bollplank!

Söndag 2013-10-06 kl.17:00 – ca 21:00 på EMS, Söder Mälarstrand 61.
Med förfriskningar och tilltugg.

Denna gång ber jag er fästa uppmärksamhet på…

Eva Siden presenterar en del av sin surroundmusik komponerad på EMS. Hon ger oss också förtroendet och chansen att lyssna på brottstycken ur en större komposition under tillblivelse. Ett äkta ”work in progress”-inslag m.a.o.

Dessutom… Marsel Nichan, vår vän och VEMS-styrelsetungviktare, som efter sin artist-in-residence-vistelse i Lettland naturligt framkallar frågeställningen hos alla: vad gjorde han i Lettland egentligen? Nu kommer svaret.

Dessutom… Hafdis Bjarnadottir, gästtonsättare på EMS under några veckor i oktober. Hennes egen presentation i korthet:

Electric guitarist and composer Hafdís Bjarnadóttir was born in Reykjavik, Iceland 1977. She debuted her instrumental music on graduating in jazz guitar performance from the FÍH School of Music, Iceland, in 2002. In June 2009 she finished her master’s degree in composition at the Royal Danish Academy of Music, Copenhagen. ”All distinction between high and low art, including between classical and contemporary music, are thrown out the window. Styles are mixed without the least concern” – Arnar Eggert Thorodssen, Icelandic daily newspaper Morgunbladid.

Dessutom… Heiko Purnhagen från Dolby Sweden AB där han arbetar som ”Senior member of technical staff”. Han berättar om sitt specialområde: ljudkodning/ljudkompression (”perceptual audio coding” – dvs. den teknik som ligger bakom MP3, AAC, HE-AAC, Dolby Digital, …). Kunskapen om  ”perceptual” har som bekant kopplingar till områden som akustik, EAM-komponerande och flerkanalsmixning. Heiko är dock kanske för oss mest känd för sin omfattande fotodokumenterande verksamhet från improviserad-musik-scenen.

Välkomna!

Frågor och förslag kan mailas till: bollplank (at) vems.nu


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: